dinsdag 20 maart 2012

De verplichte en de vrije keuzes van de zorgverzekering


De zorgverzekering is in de basis verplicht voor iedereen die in Nederland woont of voor buitenlanders die in Nederland werken. De verplichte zorgverzekering wordt de basisverzekering genoemd. Naast de basisverzekering bestaat een aanvullende zorgverzekering.

De basis zorgverzekering

De kosten voor de huisarts, het ziekenhuis, voorgeschreven medicijnen en het gebruik van een ambulance vallen onder de dekking van de basisverzekering. Omdat deze verzekering verplicht is, moet de verzekeringmaatschappij u accepteren als klant en mogen er geen restricties worden gehanteerd voor uw dekking. Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen waaruit u kunt kiezen voor het afsluiten van een  basisverzekering.

De aanvullende zorgverzekering

Afhankelijk van uw leeftijd en geslacht kunt u voor extra dekking kiezen bovenop uw basisverzekering. Bijvoorbeeld wanneer u zwanger wilt worden of wanneer u fysiotherapie nodig bent, dan kan een aanvullende verzekering interessant zijn. Voor een aanvullende zorgverzekering mag de zorgverzekeraar u wel uitsluiten voor bepaalde aandoeningen. U mag zelfs geweigerd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten